Vol au vent met asperges
2 kg kipfilet of 2 volledige gele maiskippen
1,5 kg gemengd gehakt, in kleine balletjes gerold
750 gr champignons, in schijfjes gesneden
500 gram asperges, geschild en in stukjes gesneden
1 wortel, gesnipperd
1 prei, gesnipperd
1 ui, gesnipperd
2 stengels selder, gesnipperd
water
150 gram melkerijboter
150 gram bloem
nootmuskaat
peper
decoratie: gesnipperde peterselie
Breng de kip aan de kook in water met de ui, prei, wortel en selder. Laat 2 uur koken. Na 4 uur te laten trekken in de bouillon, haal de je kip uit de bouillon en doe je ze in hapklare stukjes. Hou de bouillon apart.
Kook de asperges beetgaar, hou de bouillon apart.
Kook de gehaktballetjes. Ondertussen bak je de champignonschijfjes in ruim boter.
Maak een roux met boter en bloem. Voeg asperge- en kippenbouillon toe en roer tot een gladde saus. Kruid met peper en nootmuskaat.
Voeg de balletjes, champignons, asperges en kip toe.
Serveer met gesnipperde peterselie.