Vol au vent met asperges

2 kg kipfilet of 2 volledige gele maiskippen

1,5 kg gemengd gehakt, in kleine balletjes gerold

750 gr champignons, in schijfjes gesneden

500 gram asperges, geschild en in stukjes gesneden

1 wortel, gesnipperd

1 prei, gesnipperd

1 ui, gesnipperd

2 stengels selder, gesnipperd

water

150 gram melkerijboter

150 gram bloem

nootmuskaat

peper


decoratie: gesnipperde peterselie


Breng de kip aan de kook in water met de ui, prei, wortel en selder. Laat 2 uur koken. Na 4 uur te laten trekken in de bouillon, haal de je kip uit de bouillon en doe je ze in hapklare stukjes. Hou de bouillon apart.

Kook de asperges beetgaar, hou de bouillon apart.

Kook de gehaktballetjes. Ondertussen bak je de champignonschijfjes in ruim boter.

Maak een roux met boter en bloem. Voeg asperge- en kippenbouillon toe en roer tot een gladde saus. Kruid met peper en nootmuskaat.

Voeg de balletjes, champignons, asperges en kip toe.

Serveer met gesnipperde peterselie.