Vispannetje met spinazie

800 gram visfilet, in hapklare stukken gesneden

400 gram spinazie

2 teentjes look, gesnipperd

1 sjalot, gesnipperd

200 ml visfond

100 gram garnalen

50 gram melkerijboter

50 gram bloem

300 ml volle room

20 gram Parmigiano, geraspt

50 gram mozarella, geraspt

boter

muskaatnoot

peper

zout

decoratie: gesnipperde peterselie en enkele garnalen


Stoof de spinazie met look en sjalot aan in boter tot ze geslonken is. Kruid met peper en zout. Verdeel de spinazie met de vis en garnalen over een ovenschaal.

Maak een roux met boter en bloem. Leng aan met de room en visfond tot een gladde saus. Voeg de Parmigiano toe en kruid met peper en muskaatnoot.

Schep de saus over de vis en spinazie en bestrooi met mozarella. Gaar en graniteer in een voorverwarmde oven bij 200 graden gedurende 25 minuten.

Serveer met gesnipperde peterselie en enkele garnalen.