Vispannetje met spinazie
800 gram visfilet, in hapklare stukken gesneden
400 gram spinazie
2 teentjes look, gesnipperd
1 sjalot, gesnipperd
200 ml visfond
100 gram garnalen
50 gram melkerijboter
50 gram bloem
300 ml volle room
20 gram Parmigiano, geraspt
50 gram mozarella, geraspt
boter
muskaatnoot
peper
zout
decoratie: gesnipperde peterselie en enkele garnalen
Stoof de spinazie met look en sjalot aan in boter tot ze geslonken is. Kruid met peper en zout. Verdeel de spinazie met de vis en garnalen over een ovenschaal.
Maak een roux met boter en bloem. Leng aan met de room en visfond tot een gladde saus. Voeg de Parmigiano toe en kruid met peper en muskaatnoot.
Schep de saus over de vis en spinazie en bestrooi met mozarella. Gaar en graniteer in een voorverwarmde oven bij 200 graden gedurende 25 minuten.
Serveer met gesnipperde peterselie en enkele garnalen.