Vispannetje met mosselen en zoete aardappelblokjes
600 gram witte vis, in blokjes gesneden
150 gram gekookte mosselen
1 sjalot, gesnipperd
2 teentjes look, gesnipperd
1 courgette, brunoise gesneden
1 zoete aardappel, brunoise gesneden
100 ml witte wijn
300 ml volle room
50 gram bloem
50 gram melkerijboter
50 gram gemalen kaas
boter
muskaatnoot
peper
zout
decoratie: gesnipperde peterselie
Stoof de sjalot, look, courgette en zoete aardappel aan in boter. Kruid met peper en zout.
Maak een roux met boter en bloem. Voeg witte wijn en room toe en roer tot een gladde saus, kruid met peper en muskaatnoot. Roer de groenten door de saus.
Verdeel de vis en gekookte mosselen over een ovenschotel en schep de saus er over. Bestrooi met gemalen kaas.
Gaar in een voorverwarmde oven bij 180 graden gedurende 25 minuten en laat de gemalen kaas gratineren.
Bestrooi met gesnipperde peterselie en serveer.