Vispannetje met mosselen en zoete aardappelblokjes

600 gram witte vis, in blokjes gesneden

150 gram gekookte mosselen

1 sjalot, gesnipperd

2 teentjes look, gesnipperd

1 courgette, brunoise gesneden

1 zoete aardappel, brunoise gesneden

100 ml witte wijn

300 ml volle room

50 gram bloem

50 gram melkerijboter

50 gram gemalen kaas

boter

muskaatnoot

peper

zout

decoratie: gesnipperde peterselie


Stoof de sjalot, look, courgette en zoete aardappel aan in boter. Kruid met peper en zout.

Maak een roux met boter en bloem. Voeg witte wijn en room toe en roer tot een gladde saus, kruid met peper en muskaatnoot. Roer de groenten door de saus.

Verdeel de vis en gekookte mosselen over een ovenschotel en schep de saus er over. Bestrooi met gemalen kaas.

Gaar in een voorverwarmde oven bij 180 graden gedurende 25 minuten en laat de gemalen kaas gratineren.

Bestrooi met gesnipperde peterselie en serveer.