Vispan met prei en zoete aardappel
800 gram vis (kabeljauwfilet en zalm)
3 prei, in ringen gesneden
3 zoete aardappelen, geschild en in fijne plakjes gesneden
1 ui, gesnipperd
1 eetlepel tijm
150 ml visfond
100 ml witte wijn
200 ml volle room
50 gram gemalen kaas
peper
zout
boter
olijfolie
Stoof de ui in boter en voeg de prei toe. Kruid met tijm, peper en zout.
Als de prei gaar is, voeg je de visfond, witte wijn en room toe en laat je het 30 minuten inkoken.
Besprenkel een ovenschaal met olijfolie en leg de vis er in. Kruid met peper en zout.
Schenk het preimengsel er over en bestrooi met gemalen kaas. Beleg met de plakjes zoete aardappel. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.
Bak de schotel gedurende 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.