Varkensstoofpotje

500 gram varkensstoofvlees

500 gram gemengd gehakt, in kleine balletjes gerold

1 ui, gesnipperd

2 teentjes look, gesnipperd

2 wortelen, geschild en in plakjes gesneden

300 gram pompoen, geschild en in blokjes gesneden

1 theelepel paprikapoeder

70 gram tomatenpuree

2 flesjes frambozenbier

boter

peper

zout

optioneel: bruine roux


Bak het varkensstoofvlees en de balletjes goudbruin in boter. Kruid naar wens met peper en zout.

Stoof de ui en look aan in boter in een kookpot. Voeg de wortelen en pompoen toe en laat 5 minuten mee stoven. Doe het varkensstoofvlees er bij en blus met frambozenbier. Breng aan de kook, voeg tomatenpuree en paprikapoeder toe. 

Na een half uur voeg je de balletjes toe en laat je nog een half uur sudderen.

Dik de saus indien gewenst met bruine roux.