Tomatenrisotto

150 gram risottorijst

250 gram kerstomaten

1 sjalot, gesnipperd

3 teentjes look

1 eetlepel tomatenpuree

1 handje rucola

1 eetlepel gesnipperde peterselie

1 eetlepel gesnipperde basilicum

600 ml groentebouillon

olijfolie

peper

zout

Stoof de sjalot en look aan in ruim olijfolie. Voeg de risottorijst toe en roerbak deze tot ze glazig is. Roer de tomatenpuree door de risottorijst. Blus met de bouillon en roer regelmatig om.

Rooster de kerstomaten, besprenkeld met olijfolie, in een voorverwarmde oven bij 200 graden gedurende 10 minuten. Voeg de tomaten met gesnipperde basilicum en peterselie toe aan de risotto. De gaartijd van de risotto bedraagt ongeveer 20 minuten. Kruid naar wens met peper en zout.

Serveer de risotto met rucola.

Lekker bij scampi, kip en als BBQ bijgerecht.