Tomatenpassata en gegrilde aubergine

Tomatenpassata:

2,5 kg tomaten, gehalveerd

1 sjalot gesnipperd

3 chilipepers gesnipperd

4 teentjes look

tijm, orgenao, rozemarijn

handje basilicumblaadjes

olijfolie

peper en zout


Leg de tomaten op een bakplaat in de oven op 200 graden. Verdeel de sjalot, chili, look, kruiden erover en besprenkel met olijfolie. Na een uurtje zeef je de tomaten en mix je de massa.

Dit laat je inkoken met de basilicumblaadjes. De saus onmiddellijk in gestereliseerde bokalen gieten en de potten omgekeerd zetten tot ze afgekoeld zijn.



Gegrilde aubergine:

aubergine

zout

citroensap

olijfolie


Snij de aubergine in plakken, besprenkel met citroensap en bestrooi met zout.

Na een half uurtje dep je het vocht er af en bestrijk je ze met olijfolie alvorens ze te grillen.

De aubergine kan je bewaren in een bokaal met olijfolie en kruiden naar wens.