Tomatenpassata en gegrilde aubergine
Tomatenpassata:
2,5 kg tomaten, gehalveerd
1 sjalot gesnipperd
3 chilipepers gesnipperd
4 teentjes look
tijm, orgenao, rozemarijn
handje basilicumblaadjes
olijfolie
peper en zout
Leg de tomaten op een bakplaat in de oven op 200 graden. Verdeel de sjalot, chili, look, kruiden erover en besprenkel met olijfolie. Na een uurtje zeef je de tomaten en mix je de massa.
Dit laat je inkoken met de basilicumblaadjes. De saus onmiddellijk in gestereliseerde bokalen gieten en de potten omgekeerd zetten tot ze afgekoeld zijn.
Gegrilde aubergine:
aubergine
zout
citroensap
olijfolie
Snij de aubergine in plakken, besprenkel met citroensap en bestrooi met zout.
Na een half uurtje dep je het vocht er af en bestrijk je ze met olijfolie alvorens ze te grillen.
De aubergine kan je bewaren in een bokaal met olijfolie en kruiden naar wens.