Tiramisu met chocolade
voor de chocomousse:
100 gr pure chocolade
2 eigelen
4 eiwitten, opgeklopt met 20 gr bloemsuiker
30 gr boter
50 ml room
Smelt de boter en giet de room en chocolade erbij.
Als de chocolade gesmolten is, roer je het eigeel eronder.
Laat het chocolademengsel op kamertemperatuur komen. Daarna pas meng je voorzichtig de opgeklopte eiwitten erdoor.
voor het mascarponemengsel:
250 gr mascarpone
30 gr suiker
3 eieren, eigeel en eiwit gesplitst
Klop het eiwit stijf.
Meng het eigeel met de suiker tot een romig mengsel. Voeg daarna de mascarpone toe. Voeg beide mengsels samen en roer voorzichtig om tot een luchtig mengsel.
voor de tiramisu:
speculoos
1 kopje sterke koffie
slagroom en chocoladeschilfers
Leg een laagje mascarponemengsel in een glas.
Dop de speculoos snel in de koffie en leg deze op het mascarponemengsel, vervolgens een laagje chocomousse.
Herhaal dit enkele lagen. Werk af met verse slagroom en versier met chocoladeschilfers.