Stifado – Griekse runderstoofpot
1 kilo rundstoofvlees op kamertemperatuur
8 sjalot, gesnipperd
400 gram tomatenblokjes
250 ml runderbouillon
1 blikje tomatenpuree
100 ml porto
30 ml balsamicoazijn
2 takjes rozemarijn
4 teentjes look, gesnipperd
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel kaneel
3 blaadjes laurier
2 eetlepels honing
3 eetlepels bloem
olijfolie
peper
zout
Doe het vlees in een kom. Bestrooi met bloem, peper en zout en meng het goed door elkaar.
Bak het vlees goudbruin in olijfolie. Voeg een extra scheut olijfolie, de sjalot en look toe en laat enkele minuten stoven.
Doe alle kruiden en de tomatenpuree erbij, blus met de porto, bouillon en balsamico.
Voeg de honing en tomatenblokjes toe. Leg de takjes rozemarijn er op en laat het vlees gedurende 2 uur garen.