Snijselderij 'Gewone Snij'
Planten
Zaaien van april tot september in volle grond op een halfschaduw plaats of in volle zon.
Achter glas zaaien van maart tot april. De zaden bedekken met een zeer dun laagje aarde. De zaden kiemen na een drietal weken. Verspenen van zodra er twee blaadjes gevormd zijn en uitplanten na vijf weken met tussenafstand van 25 op 25 centimeter.
Kan ook in een bloembak gekweekt worden.
Verzorging
Bij droogte regelmatig water geven. Onkruidvrij houden.
Groeihoogte
Tot 1 meter hoog.
Winterhard
Ja. Beschut de planten in de winter om de hele winter te kunnen oogsten.
Snoeien
---
Bloei
Juni – oktober.
Bestuiving
---
Oogst
Vanaf juli. Let er wel op dat je het hart van de plant niet wegsnijdt bij het oogsten zodat er nieuwe stelen kunnen aangroeien.
Extra info
Tuinkruid. Zoals de naam al aangeeft, kun je regelmatig snijden en groeit het gemakkelijk weer aan. Het is gemakkelijker te kweken en kan rechtstreeks op de juiste plek worden gezaaid.
Goed bestand tegen ziekten. Het uitzicht gelijkt een beetje op die van groene selder, de smaak is meer aromatisch.
De stelen, bloemknoppen en bladnerf zijn eetbaar. de smaak doet denken aan artisjok, selderij en schorseneren.
Deze plant kan ook in het wild terug gevonden worden.