Scampi met romige paprikasaus
500 gram scampi, gepeld en ontdarmd
100 gram spek, fijn gesnipperd
1 rode paprika, gesnipperd
1 sjalot, gesnipperd
3 teentjes look, gesnipperd
3 gedroogde tomaten, gesnipperd
100 ml groentebouillon
100 ml witte wijn
200 ml volle room
2 eetlepels tomatenpuree
30 gram Parmigiano, geraspt
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel oregano
1 theelepel tijm
1 mespunt chilipoeder
boter
peper
zout
decoratie: gesnipperde peterselie
Bak het spek goudbruin en haal uit de pan. Bak de scampi kort aan in dezelfde pan. Kruid met peper, zout en paprikapoeder. Haal de scampi uit de pan en hou opzij.
Voeg sjalot en look toe en laat 2 minuten stoven. Blus met witte wijn en bouillon. Laat inkoken tot de helft. Voeg de paprika toe en laat deze een vijftal minuten garen. Roer de zongedroogde tomaten, gebakken spek, room en tomatenpuree erdoor.
Kruid met tijm en oregano. Laat tien minuten pruttelen. Voeg de Parmigiano toe. Voeg de scampi bij de saus en laat deze nog even opwarmen.
Serveer met gesnipperde peterselie.