Scampi met romige paprikasaus

500 gram scampi, gepeld en ontdarmd

100 gram spek, fijn gesnipperd

1 rode paprika, gesnipperd

1 sjalot, gesnipperd

3 teentjes look, gesnipperd

3 gedroogde tomaten, gesnipperd

100 ml groentebouillon

100 ml witte wijn

200 ml volle room

2 eetlepels tomatenpuree

30 gram Parmigiano, geraspt

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel oregano

1 theelepel tijm

1 mespunt chilipoeder

boter

peper

zout

decoratie: gesnipperde peterselie

Bak het spek goudbruin en haal uit de pan. Bak de scampi kort aan in dezelfde pan. Kruid met peper, zout en paprikapoeder. Haal de scampi uit de pan en hou opzij.

Voeg sjalot en look toe en laat 2 minuten stoven. Blus met witte wijn en bouillon. Laat inkoken tot de helft. Voeg de paprika toe en laat deze een vijftal minuten garen. Roer de zongedroogde tomaten, gebakken spek, room en tomatenpuree erdoor.

Kruid met tijm en oregano. Laat tien minuten pruttelen. Voeg de Parmigiano toe. Voeg de scampi bij de saus en laat deze nog even opwarmen.

Serveer met gesnipperde peterselie.