Pizza Bianca met witloof

Pizza Bianca is een 'witte' pizza, zonder tomatensaus


pizzadeeg

200 gr 00-bloem

100 gr lauwwarm water

18 gr verse gist

2 el olijfolie

1 theelepel zout

1 snuifje suiker


Doe de bloem in een mengkom en maak er een kuiltje in. Meng het zout, de olijfolie en de suiker erdoor. Los de gist op in het lauwwarme water en giet dit bij de bloem. 

Meng goed tot een glad deeg. Laat het deeg minstens 90 minuten rijzen op een warme plaats. 

Daarna wikkel je het deeg in plastiek folie en bewaar je het in de koelkast tot gebruik. Een avond van tevoren maken, maakt je pizza extra luchtig en krokant.


Topping

4 eetlepels zure room

2 stronken witloof, gekarameliseerd en in reepjes gesneden

schijfjes mozarella

gedroogde tijm

rode ui, in ringen gesneden

rucola


Druk het deeg plat tot de ideale dikte. Werk van het midden naar de rand toe.

Verwarm de oven voor op 220 graden. 
Bestrijk het pizzadeeg met een dunne laag zure room, daarna mozarellaschijfjes en witloof, en bestrooi met tijm. Bak de pizza 12 minuten in de oven.

Garneer met ringen rode ui en rucola.

Super-super lekker!