Ovenschotel met krieltjes en gehaktballen
500 gemengd gehakt
1 ei
2 eetlepels paneermeel
1 theelepel ras el hanout
mosterd
boter
peper
zout
1 ui, gesnipperd
2 tomaten, in blokjes gesneden
2 teentjes look, gesnipperd
1 theelepel cayennepeper
500 gram krieltjes, gekookt en gepeld
200 ml volle room
50 gram geraspte kaas
boter
peper
zout
decoratie: gesnipperde basilicum
Meng het gehakt met het ei, paneermeel, ras el hanout en mosterd. Kruid naar wens met peper en zout en rol balletjes. Bak de balletjes kort goudbruin aan in boter.
Stoof de ui in boter. Voeg de tomaten, look, cayennepeper, krieltjes en room toe. Kruid naar wens met peper en zout. Laat een kwartier inkoken.
Verdeel het krieltjesmengsel over een ovenschotel en leg de gehaktballen er op. Bestrooi met gemalen kaas en bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Serveer met gesnipperde basilicum.