Mechelse koekoek met dragon

1 Mechelse koekoek

1 sjalot, gesnipperd

2 teentjes look, gesnipperd

100 ml witte wijn

300 ml kippenbouillon

2 eetlepels dragon, gesnipperd

200 ml volle room

50 gram melkerijboter

1 eetlepel tijm

1 blaadje laurier

boter

peper

zout


Smelt de melkerijboter. Bestrijk de Mechelse koekoek met de boter en kruid met peper en zout. Plaats in een ovenschaal in een voorverwarmde oven bij 200 graden.

Gaar de kip gedurende 2 tot 3 uur in de oven. Bestrijk tijdens de gaartijd regelmatig met gesmolten boter.

Stoof de sjalot en look aan in boter in een steelpannetje. Blus met witte wijn en laat inkoken tot de helft. Voeg de kippenbouillon, laurier, tijm, dragon en room toe en laat de saus inkoken. Kruid naar wens met peper en zout.

Serveer de Mechelse koekoek met de saus.