Lasagna met witloof
10 stronkjes witloof, gestoofd
500 gram gemengd gehakt
2 uien, fijngesneden
2 takjes selder, fijngesneden
2 wortelen, in blokjes
2 kg tomaten, gepeld en in stukken gesneden
2 eetlepels bloem
2 blokjes groentenbouillon
2 cm verse gember
1 klein blikje tomatenpuree
12 vellen verse lasagna
300 ml bechamelsaus
100 gram gemalen kaas
100 gram gratinkaas
Stoof de ui, wortelen en selder aan in boter. Voeg de tomaten en tomatenpuree toe. Laat goed doorstoven en strooi de bloem er over en laat even meestoven. Voeg de bouillonblokjes toe.
Voeg de gember toe en laat zachtjes een half uur sudderen met gesloten deksel. Haal de saus door een fijne puntzeef of mix ze.
Bak het gehakt rul en roer het onder de tomatensaus.
Leg afwisselend in een ovenschaal gehakt met tomatensaus, vel lasagna, bechamelsaus met gestoofd witloof, bestrooi met gemalen kaas, vel lasagna. De laatste laag is de gehakt met tomatensaus met stronkjes gestoofd witloof en een laag gratinkaas. Bak 25 minuten op 175 graden in de oven.