Kipstoofpotje met chorizo en tomaten
6 kippendijen
1 wortel, grof gesneden
1 prei, grof gesneden
200 gram chorizo, in schijfjes gesneden
200 ml (zelfgemaakte) tomatensaus
1 ui, gesnipperd
2 teentjes look, gesnipperd
50 gram gedroogde tomaten, fijn gesnipperd
2 eetlepels tomatenpuree
150 ml witte wijn
2 laurier blaadjes
boter
peper
zout
Kook de kip samen met de wortel en prei gaar in 2 liter water. Hou de bouillon bij. Haal de botjes en het vel van de kip en houd de eetbare stukken kip bij.
Bak de chorizo met de ui in boter. Voeg de look, tomatensaus, gedroogde tomaten, tomatenpuree, laurier, witte wijn en 200 ml van de kippenbouillon toe. Kruid naar wens met peper en zout.
Voeg de kip toe en laat 30 minuten garen op een laag vuur.