Kip met champignons en Gandaham

600 gram kipdijfilet, in hapklare stukken gesneden

3 plakken Gandaham, in fijne reepjes gesneden

200 gram champignons, in schijfjes gesneden

2 teentjes look

2 eetlepels gedroogde tijm

1 theelepel paprikapoeder

2 eetlepels bloem

300 ml kipbouillon

100 ml witte wijn

200 ml volle room

boter

peper

zout

decoratie: gesnipperde peterselie


Bak de kip in boter, kruid naar wens met peper en zout. Haal de kip uit de pan. Bak in dezelfde pan de champignons en look, voeg een extra klontje boter toe.

Strooi de bloem over de champignons en roerbak tot de bloem opgenomen is. Schenk de witte wijn, room en bouillon erbij en laat inkoken tot de helft. Kruid met paprikapoeder en tijm.

Voeg de kip bij de saus. Bak in een aparte pan de Gandaham krokant. Serveer de kip met krokante Gandareepjes en gesnipperde peterselie.