Kip Alfredo met spinazie
500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
800 gram aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
1 sjalot, gesnipperd
3 teentjes look, gesnipperd
400 gram spinazie
200 ml volle room
100 ml volle melk
50 gram mozarella, geraspt
50 gram Parmigiano, geraspt
50 gram melkerijboter
boter
1 eetlepel Italiaanse kruiden
muskaatnoot
peper
zout
Stoof de spinazie met sjalot en look aan in boter tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout.
Kook de aardappelen gaar. Stamp ze fijn en voeg melkerijboter, boter, peper en muskaatnoot toe. Meng tot puree en roer de spinazie door de aardappelpuree. Stort de puree in een ovenschaal.
Bak de kippenblokjes aan in boter. Kruid met Italiaanse kruiden, peper en zout. Voeg de room en Parmigiano toe en laat de saus inkoken. Schep de kip met de saus over de puree en bestrooi met mozarella.
Gratineer in een voorverwarmde oven.