Kip Alfredo met spinazie

500 gram kipfilet, in blokjes gesneden

800 gram aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

1 sjalot, gesnipperd

3 teentjes look, gesnipperd

400 gram spinazie

200 ml volle room

100 ml volle melk

50 gram mozarella, geraspt

50 gram Parmigiano, geraspt

50 gram melkerijboter

boter

1 eetlepel Italiaanse kruiden

muskaatnoot

peper

zout

Stoof de spinazie met sjalot en look aan in boter tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout.

Kook de aardappelen gaar. Stamp ze fijn en voeg melkerijboter, boter, peper en muskaatnoot toe. Meng tot puree en roer de spinazie door de aardappelpuree. Stort de puree in een ovenschaal.

Bak de kippenblokjes aan in boter. Kruid met Italiaanse kruiden, peper en zout. Voeg de room en Parmigiano toe en laat de saus inkoken. Schep de kip met de saus over de puree en bestrooi met mozarella.

Gratineer in een voorverwarmde oven.