Kalkoenstoofpotje
1,5 kg kalkoenfilet
3 paprika, in reepjes gesneden
200 gram champignons, gesneden
2 sjalotten, fijn gesneden
2 teentjes look, fijn gesneden
1 habaneropeper (of andere), fijn gesneden, zonder zaadjes
4 takjes tijm
1 eetlepel gehakte peterselie
3 eetlepels tomatenpuree
200 ml zure zoom
200 ml kalfsfond
1 koffielepel gerookt paprikapoeder
1 koffielepel paprikapoeder
boter
peper
zout
Snij de kalkoenfilet in blokjes. Neem een grote kookpot, smelt boter op een hoog vuur en bak de kalkoen aan. Kruid met peper en zout. Voeg de sjalot, look, habanero, tijm en paprika toe. Bestrooi met gerookt en gewoon paprikapoeder, voeg tomatenpuree en kalfsfond toe en laat ruim een uur op een matig vuur koken.
Bak de champignons apart in een pan in ruim boter. Voeg deze toe aan het stoofpotje.
Zet het vuur af en roer de zure room door het stoofpotje. Laat niet meer koken.
Decoreer met peterselie.