Italiaans kalkoenstoofpotje
1 kilo kalkoenfilet, in kleine blokjes gesneden
1 ui, gesnipperd
2 wortelen, in schijfjes gesneden
2 tomaten, gevild en in blokjes gesneden
4 teentjes look, gesnipperd
500 gram champignons, in schijfjes gesneden
3 eetlepels tomatenpuree
200 ml yoghurt
100 ml witte wijn
200 ml groentebouillon
1 eetlepel paprikapoeder
2 eetlepels bloem
1 eetlepel tijm
3 blaadjes laurier
peper
zout
decoratie: gesnipperde peterselie
Kruid het vlees met paprikapoeder, peper en zout. Bak het vlees aan in boter. Voeg ui en bloem toe en roerbak gedurende vijf minuten.
Voeg look en wortelschijfjes toe. Blus met de bouillon en witte wijn. Roer de tomaten en tomatenpuree door het stoofpotje. Kruid met tijm en laurier en voeg de yoghurt toe. Laat een half uur sudderen op een laag vuur en roer regelmatig om.
Bak de champignons in een aparte pan in ruim boter.
Serveer het stoofpotje met de gebakken champignons en gesnipperde peterselie.