Herfstmoussaka

1/4 butternut, brunoise gesneden

1 rode paprika, brunoise gesneden

1 groene paprika, brunoise gesneden

1 ui, gesnipperd

250 gram champignons, in plakjes gesneden

6 aardappelen, in plakjes gesneden

3 teentjes look, gesnipperd

1 theelepel rozemarijn

500 gram gemengd gehakt

100 ml volle room

olijfolie

peper

gratinkaas


Verwarm de oven voor op 200 graden.

Stoof de butternut aan in boter en voeg de paprika, ui en look toe. Voeg het gehakt toe en bak het rul. De room en rozemarijn mogen erbij en laat je nog 10 minuten inkoken op een laag vuur.

Besprenkel de bodem van een ovenschotel met olijfolie. Leg afwisselend een laagje aardappelen en een laagje gehakt met groenten in de schaal. Verdeel er de champignonschijfjes over. Besprenkel met olijfolie en bedek met een laagje gratinkaas, kruid met peper.

Plaats de ovenschotel gedurende 50 minuten in de oven.