Gehaktschotel met bloemkoolrijst
800 gram gehakt
1 ui, gesnipperd
2 teentjes look, gesnipperd
500 gram bloemkoolrijst
50 gram geraspte mozarella
boter
olijfolie
muskaatnoot
peper
zout
saus:
50 gram melkerijboter
50 gram bloem
200 ml volle melk
2 eetlepels tomatenpuree
peper
muskaatnoot
Stoof de ui en look aan in boter, voeg het gehakt toe en bak rul. Kruid naar wens met peper en zout.
Roerbak de bloemkoolrijst in olijfolie, kruid naar wens met peper, zout en muskaatnoot.
Maak een bechamelsaus met de melkerijboter, bloem en volle melk. Kruid naar wens met peper en muskaatnoot.
Doe het gehakt in een ovenschotel en lepel de bloemkoolrijst erover. Schenk de saus over de schotel. Verdeel de mozarella over de saus en gratineer in de oven.