Gehaktschotel met bloemkoolrijst

800 gram gehakt

1 ui, gesnipperd

2 teentjes look, gesnipperd

500 gram bloemkoolrijst

50 gram geraspte mozarella

boter

olijfolie

muskaatnoot

peper

zout

saus:

50 gram melkerijboter

50 gram bloem

200 ml volle melk

2 eetlepels tomatenpuree

peper

muskaatnoot


Stoof de ui en look aan in boter, voeg het gehakt toe en bak rul. Kruid naar wens met peper en zout.

Roerbak de bloemkoolrijst in olijfolie, kruid naar wens met peper, zout en muskaatnoot.

Maak een bechamelsaus met de melkerijboter, bloem en volle melk. Kruid naar wens met peper en muskaatnoot. Roer de tomatenpuree door de saus.

Doe het gehakt in een ovenschotel en lepel de bloemkoolrijst erover. Schenk de saus over de schotel. Verdeel de mozarella over de saus en gratineer in de oven.