Gegratineerde risotto met pompoen en gehaktballetjes
300 gram pompoen, in blokjes gesneden
1 rode ui, gesnipperd
2 teentjes look, gesnipperd
2 x 50 gram Parmigiano, geraspt
250 gram risottorijst
100 ml witte wijn
700 ml water
1 blokje groentebouillon
olijfolie
peper
zout
voor de gehaktballetjes
500 gram rundergehakt
1 ei
60 gram paneermeel
1 eetlepel mosterd
boter
decoratie: peterselie, gesnipperd
Stoof de ui, pompoenblokjes en look aan in ruim olijfolie. Voeg de risottorijst toe en roerbak tot de korrels glazig zijn.
Blus met witte wijn en voeg water en bouillon toe. Laat 25 minuten garen op een middelhoog vuur en roer regelmatig om.
Werk ondertussen het gehakt op met ei, paneermeel en mosterd. Rol kleine balletjes en bak ze goudbruin in boter.
Meng 50 gram Parmigiano onder de risotto en verdeel over een ovenschaal. Leg de gehaktballetjes op de schotel en bestrooi met 50 gram Parmigiano.
Grill kort in de voorverwarmde oven op 220 graden tot je een mooi korstje krijgt
Dien op met gesnipperde peterselie.