Chocoladekwarktaart (Russiche Zupfkuchen)

Deeg:

300g bloem
16g bakpoeder
180g suiker
40g cacaopoeder
200g melkerijboter
2 eieren

Vulling:

150g suiker
70g zachte boter
3 eieren
450g platte kaas
200ml volle room
1 zakje vanillesuiker
mespunt zout

Deeg: zeef bakpoeder, cacao en bloem bij elkaar. Voeg de suiker toe. Mix boter en eieren en meng dat met het bloemmengsel tot een glad deeg. Hou een kwart van het deeg apart. De rest verdeel je over de bodem van een geboterde bakvorm. Maak een klein opstaand randje 1-2 cm.

Vulling: mix de boter met de suiker, voeg de eieren één voor één toe. Tot slot platte kaas, room, vanillesuiker en een mespunt zout er door mixen. Stort het mengsel op de bodem van het deeg. Het restant van het deeg verdeel je in blokjes over het mengsel. Bak de taart 1 uur in de voorverwarmde oven bij 170 graden. Laat de taart afkoelen en plaats hem nog twee tot drie uur in de koelkast.