Butternutsoep met gegrilde tomaten
500 gram butternut, geschild en in stukken gesneden
700 gram tomaten, in stukken gesneden
2 ui, gesnipperd
3 teentjes look, gesnipperd
2 blokjes groentebouillon
1 liter water
naar wens: gehaktballetjes
boter
knoflookolie
peper
zout
decoratie: gesnipperd lookloof, korstjes en zaden
Leg de tomaten, ui en look op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met knoflook olie en kruid naar wens met peper en zout. Grill de tomaten in een voorverwarmde oven bij 200 graden gedurende 20 minuten. Mix de tomaten, ui en look en houd apart.
Stoof de butternutblokjes aan in boter. Voeg de gemixte gegrillde tomaten toe. Blus met water en voeg de bouillonblokjes toe. Laat gedurende 30 minuten koken. Mix de soep en voeg indien gewenst gehaktballetjes toe.
Serveer met korstjes, loof van look en zaden.