Baskisch stoofpotje

600 gram kipfilet, in stukken gesneden

200 gram (kip)merguez, in stukjes gesneden

1 ui, gesnipperd

3 wortelen, in blokjes gesneden

2 paprika, in stukjes gesneden

3 teentjes look, gesnipperd

400 gram tomaten, gevild en in stukjes gesneden

1 theelepel gerookt paprikapoeder

1 theelepel cayennepeper

300 ml rode wijn

300 ml kippenbouillon

boter

peper

zout

decoratie: gesnipperde peterselie

Bak de kip en merguez aan in boter, kruid naar wens met peper en zout. Voeg de ui en look toe en roerbak. Voeg de tomaten, wortelen en paprika toe en laat tien minuten stoven. Blus met rode wijn en kippenbouillon.

Kruid met gerookt paprikapoeder en cayennepeper. Laat 45 minuten sudderen op een laag vuur. Haal de laatste 15 minuten het deksel van de pan, zodat de saus kan inkoken.

Serveer met gesnipperde peterselie.