Balletjes met wildsaus
1 kilo gemengd gehakt
1 ei
1 ui, fijn gesnipperd
1 eetlepel mosterd
2 eetlepels paneermeel
peper
zout
boter
voor de wildsaus:
300 ml wildfond
5 centiliter rode porto
1/2 theelepel mosterd
2 eetlepels blauwe bessen gelei
1 eetlepel suiker
2 eetlepels boter + 2 eetlepels bloem (Beurre manié)
peper
zout
Werk het gehakt op met het ei, de ui, mosterd, peper, zout en paneermeel. Rol balletjes en bak ze goudbruin in boter. Haal de balletjes uit de pan.
Blus de pan met wildfond. Voeg de rode porto, suiker en blauwe bessen gelei toe. Laat inkoken.
Prak met een vork de bloem onder de boter (= Beurre manié). Verdeel in 4 delen en voeg deze al roerend toe tot de saus voldoende ingedikt is.
Serveer de balletjes met de saus.