Andijvie breedblad volhart winter
Planten
Zaai buiten in de volle grond vanaf half juni tot tot eind augustus. Zorg voor een zonnige, goed bemeste plek met goed waterdoorlatende grond. Bedek de zaden met een dun laagje zaaigrond. Houd ongeveer 30 cm ruimte tussen de zaden aan, zodat er mooie kroppen kunnen worden gevormd. Houd goed vochtig en onkruidvrij.
Verzorging
Houd de grond vooral bij droogte goed vochtig. Geef water rond de plant en niet op de plant. Laat de andijvie planten niet uitdrogen.
Bescherm tegen slakken en bladluizen.
Groeihoogte
Tot 18 centimeter.
Winterhard
Neen.
Snoeien
Af en toe moet je de dorre bladeren die de aarde aanraken, verwijderen, om te voorkomen dat ze gaan rotten en zo de hele krop aantasten.
Bloei
Als de kroppen doorschieten, zullen ze gaan bloeien.
Bestuiving
---
Oogst
Begin augustus tot begin december.
Extra info
Andijvie Breedblad Volhart Winter is een andijviesoort die goed bestand is tegen guur, ongunstig en koud weer. Is een traag groeiende andijviesoort.
Je kan ze koken, wokken, stomen, roerbakken, stoven en rauw gebruiken in salades. De licht bittere smaak van de andijvie combineert goed met kaas, spek, aardappelen, sla, vis, vlees en zoete groente zoals wortel, tomaat en paprika. De groente slinkt erg bij de bereiding, je hebt 300 tot 400 gram per persoon nodig.
Oogst andijvie op de dag dat u het wilt eten, omdat deze maximaal 2 dagen in de koelkast kan bewaard worden.
Eetbare bloem, smaak: een licht bittere smaak.