Ajuinsoep met croutons

5 uien, gesnipperd

1 preiwit, gesnipperd

1 teentje look, gesnipperd

1 aardappel, in blokjes gesneden

3 bouillonblokjes

1,5 liter water

peper

zout

croutons:

3 sneden oud brood, in blokjes gesneden

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels boter

1 theelepel gedroogde peterselie

1 teentje look, geperst

decoratie:

1 ui, fijn gesneden, gekarameliseerd


Stoof de groenten aan in boter. Blus met het water en voeg bouillon toe. Laat een half uurtje koken.

Mix de soep en kruid goed met peper en zout.

Meng het brood, in blokjes gesneden, met gesmolten boter, olijfolie, gedroogde peterselie en de geperste look.

Verwarm de oven voor op 190 graden. Bak de croutons op bakpapier 15 minuten in de oven.

Garneer de soep met gekarameliseerde ui en croutons.